Guide – att göra radioreklam

Att använda radioreklam som annonsmedia är enkelt, snabbt och effektivt. Så här gör man !

1) Vilket budskap du vill nå ut med bestämmer du. Skriv i stolpform eller hela meningar om du önskar så. Budskapet i en reklamspott är normal 20 sek långt så du kan enkelt klocka dig själv om du skriver egna meningar. En reklamspott kan även ha andra längder, 10 – 30 sek, så önskar du det är du välkommen att kontakta oss.
Skriver du i stolpform räcker det att skriva ner 4 -6 huvudbudskap så hjälper vi dig med att formulera reklamen.
Önskar du fler budskap går det att sända flera reklamspottar som sänds växelvis eller i olika tidsperioder, du bestämmer själv.
Notetera att det oftast är effektivast och mest prisvärt att spela in flera budskap på samma gång då ”rösten” redan är i studion.

Förutom rena budskapsspottar är det alltid bra att göra en profilreklam som på ett positivt sätt presenterar och representerar ditt företag. Reklamspotten görs tidlös så att den kan sändas valfri tidpunkt.

2) Inspelning. När budskapet är klart och godkänt av dig som kund spelar vi in din reklamspott. Har du önskemål om röst, musikbakgrunder eller effektljud har du möjlighet att välja det annars väljer vi det åt dig. Vi har röst och musikbibliotek som vi väljer bland. Observera att det inte går att välja allmän musik som bakgrund utan speciellt tillstånd från utgivaren.
När reklamspotten är inspelad får du godkänna den innan den sänds.

Vissa stora företag har redan färdig reklamspottar eller bakgrunder som kan användas för lokal annonsering. Detta går bra att använda och många gånger kan man även få central stöd för annonsering.

3) Hur mycket reklamspottarna skall sändas beror på hur ditt budskap ser ut. Hos oss väljer du själv hur du vill lägga upp det.
– Intensiv kampanj:
En intensiv kampanj pågår oftast under några veckor och avser att under en begränsad tid nå ut med ett specifikt budskap. Radio Siljan har i snitt 36 reklamslottar (06 – 24) per dag att placera din reklam på, 2 ggr/tim. Vill du höras varje timme innebär det tex. 18 st exponeringar/dag. En två veckors intensivkampanj blir alltså ca 250 spottar.

– Normal kampanj:
En normal kampanj inför tex. ett specialerbjudande, rea, event eller liknande innebär oftast att man väljer mellan 8 – 12 exponeringar/dag.
Det gör att ett paket på ca 140 spottar är vanligt för en sådan kampanj men vi kan anpassa antalet spottar helt efter dina behov och önskemål.

– Profil annonsering:
Profilannonsering innebär att du under en längre tid har en reklamspott i etern. Det gör att lyssnarna blir påmind av ditt företag samtidigt som du når en bred publik. Profilannonsering är en lågintensiv annonsering och vanligt är att den sänds flera månader i följd och normalt 4 – 8 ggr/dag.
Tre månader kan tex. innebära ett paket på ca 500 spottar.

4) När skall min reklam sändas bestämmer du. Vi har ett avancerat utläggningssystem som kan placera ut din reklam efter dina önskemål. Oftast väljer man att sprida ut reklamen för att nå en så bred lyssnarskara som möjligt men vi har även möjlighet att styra reklamen till vissa tidpunkter. Systemet ser även till att din reklam inte hamnar nära någon konkurrent till dig.

5) Vilket paket skall jag köpa beror på vilken budget du har.
Det absolut mest prisvärda paketen får du som blir årskund. Här har du ALLTID bästa pris och du kan dela upp dina betalningar månadsvis. Det gör att du på ett år får ett spottpaket med reklamspottar inkl. några reklamproduktioner och pubicering på vår hemsida. Du väljer själv när under året dina reklamspottar skall sändas, lågintensiv under hela året eller punktvisa kampanjer.

Vi har två färdiga årsavtal:
1 år standard: 900 spottar inkl. 2 reklamproduktioner.
1 år VIP: 1650 spottar inkl. 4 reklamproduktioner.

Naturligtvis anpassar vi våra årsavtal efter dina önskemål.

Du kan alltid köpa reklam i valfria spottpaket under kortare tidsperioder anpassade efter ditt behov. Kontakta oss för personlig rådgivning så ger vi dig ett förslag.

6) Hur köper jag. Du väljer själv hur du vill köpa reklamen. Du kan enkelt boka färdiga paket eller kampanjer här på webben i vår webbutik. Då kan du handla när det passar dig bäst.
Vi har även säljare som står reda att hjälpa dig från idé till färdig reklam.
Kontakta oss på telefon 0250 – 10505 eller marknad (@) radiosiljan.com

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss!
Välkommen till Radio Siljan