Vanliga frågor

Var ska jag skicka pressmeddelande om jag vill att Radio Siljan ska göra ett reportage om det?
SVAR: Skicka dina pressmeddelande till redaktionen (@) radiosiljan.com.

Jag har vunnit en tårta i grattisprogrammet, hur får jag den?
SVAR: Tårtan hämtar du direkt från bageriet. Du som bor i Mora/Älvdalen/Orsa hämtar din tårta på Kaffestugan på gågatan i Mora. Bor du i Rättvik/Leksand hämtar du din tårta på Fricks Konditori i centrala Rättvik. De har en lista på vilka som vunnit, du behöver alltså inte besöka oss på radion för att få ut din tårta. OBSERVERA att om du vunnit en tårta skall den hämtas inom högst 2 veckor, därefter stryks vinsten. Vinsttårtan är en standardtårta och vinnaren får välja från befintligt sortiment, inga specialtårtor görs.

Hur får jag mina vinster jag vunnit på övriga tävlingar på Radio Siljan?
SVAR: När du vunnit något i våra ordinarie tävlingar (gäller inte tårtvinnare samt hockeyvinster, se ovan) hämtar du din vinst hos oss på radiostationen. Vi finns på Kaplansgatan 4 i Mora och har receptionen öppen vardagar 07 – 16. Bor du långt bort kan du be oss skicka ditt pris per post. Vinsterna finns reserverade till dig som vinnare 1 mån. Ej hämtade vinster tävlas ut på nytt.
Observera att tävlingar i föreningsradion på kvällstid har egna utlämningsställen. Radio Siljan kan inte lämna ut dessa vinster.

Hur loggar jag in som VIP lyssnare?
För att komma åt våra VIP tjänster måste du logga in med ditt användarnamn och lösenord under VIP menyn Logga in/ut. Användarnamnet kan vara din epost adress. Har du inget lösenord eller om du glömt bort det kan du skapa ett nytt lösenord här.
Har du problem med inloggningen är du välkommen att mejl oss på vip.service (@) radiosiljan.com eller ringa oss på kontorstid 09 – 15 på tel. 0250 – 10506 .

Kan jag lyssna på ett program i efterhand?
Ja, de flesta av våra programpunkter lägger vi ut för efterhandslyssning för våra VIP lyssnare. Du måste ha ett aktivt abonnemang och vara inloggad för att komma till efterlyssningen.

Varför måste man vara VIP lyssnare och betala för att kunna komma åt allt material?
Radio Siljan är en privat radiostation som inte får några bidrag eller licens pengar för att bedriva våra sändningar. Vi finansierar främst verksamheten på reklamförsäljning till företag men för att kunna utveckla våra tjänster behöver vi även andra inkomstkällor som täcker de utgifter vi har.

Är det säkert att betala med kort för att bli VIP lyssnare eller köpa radioreklam i vår webbutik?
Vår hemsida använder en kryptering (https) för att det inte skall gå att avlyssna vilken information som utbyts på hemsidan. Radio Siljan kommer inte se eller ha tillgång till dina kortuppgifter. Vi kommer enbart att lagra ditt användarnamn och epost adress.

Kan flera använda samma VIP lyssnar konto?
Nej, enbart 1 användare kan samtidigt vara inloggad på samma konto.

Går det att få ett program som sänds i radion inspelat på tex CD eller MP3 fil?
SVAR: Enligt lag måste Radio Siljan spela in allt vi sänder och spara det i minst 6 mån. Radio Siljan har valt att spara våra sändningar tillsvidare och vi kan därför ta fram material långt tillbaka. Vi har ingen skyldighet att lämna ut materialet men gör det i de flesta fall mot en avgift på 300 Kr per inspelning.
Som VIP lyssnare kan även gå till vår VIP meny där vi lägger ut delar av vårt programutbud för efterlyssning.

Hur kan man skicka in musik till Radio Siljan?
SVAR: Om du vill skicka in ett musikbidrag till Radio Siljan kan du göra det på flera sätt.
Är det enstaka bidrag du vill skicka in kan du mejla ditt bidrag till musik (@) radiosiljan.com . Skicka ditt bidrag i något av formaten Linjärt PCM 16/48, MPEG L2 384 kbit/s eller MPEG L3 320 kbit/s (MP3). Skriv vem du är, telefonnr och om du är registrerad hos Stim.
Representerar du ett skivbolag kontaktar du oss på 0250-10505 eller musik (@) radiosiljan.com så lägger vi upp ditt bolag i våra register.

Jag har problem med radio FM mottagningen, hur kan jag avhjälpa detta?
SVAR: Radio Siljans har två sändare, en är placerad på Gesunda berget och sänder på 94,1 MHz. Den andra är placeras på Gopshusberget och sänder på 89,1 MHz. Det innebär att om du bor i Mora, Orsa, Rättvik, Leksand så är det främst 94,1 MHz du skall använda. I Älvdalen, samt norra delen av Mora och Orsa är det främst 89,1 MHz som är bäst.

Vi sänder med vertikal polarisation vilket innebär att mottagarantennen skall vara vertikal för bästa mottagning.  Har du en trådantenn skall en tråd vara ner mot golvet och den andra uppåt mot taket. Pga. reflexer kan dock bästa mottagning uppnås när antennen är i andra positioner. Prova dig fram!
Befinner du dig utanför vårt sändningsområdet kan du även lyssna på våra sändningar här på Internet. Gå till vår webbradio.

Jag har problem med internet radion, hur kan jag avhjälpa detta?
SVAR: Radio Siljan sänder på webben via http. Vissa webläsare blockerar blandat innehåll av http och https. Därför kan du behöva öppna vår play spelare i enbart http. Adressen blir då http://play.radiosiljan.com

Du kan även öppna själva stömmen i en extern spelare. Adressen är då: http://stream.radiosiljan.com:8000/siljan    (port 8000)

Har du en internetradio kan du söka efter Radio Siljan alternativt manuellt skriva in stream adressen ovan.