Moraalliansen fortsätter styra i Mora

Efter långa förhandlingar är det nu klart att Moraalliansen fortsätter styra Mora med 4 partier, Centern, Mora partiet, Kristdemokraterna och Moderaterna. Under en presskonferens på fredagen presenterades den överenskomna inriktningen där företagsklimatet lyftest fram som en prioritets fråga. Där vill man bla förbättra kompetensförsörjningen. Skolan vill man förbättra med målet att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Det tredje prioritetsområdet är att hela kommunen ska växa och utvecklas genom att bereda mer byggbar mark. Dialogen med medborgarna betonas också som viktig där en mötesplats längs gågatan planeras.

Det finns dock frågor som aliansen inte lyckats enas om. Strandensskola är en sådan fråga där den enda enigheten är att de är oense.

På måndag hålls det första kommunfullmäktige där valen till styrelser och nämnder görs. Under pressträffen avslöjades dock att Anna Hed kommer föreslås att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande och Joakim Linder fortsätter som vice ordförande.